VISIE

Community Architecture

 

Remake ONTWERPT gebouwen en interieurs om in te wonen, voor zorgdoeleinden, horeca, sport en werkomgevingen. Het ontwerp wordt gestuurd door de eindgebruiker die ons de randvoorwaarden levert voor een passende ruimte en architectuur. Onze opdrachtgevers zijn particulieren, corporaties, gemeenten, belangenorganisaties en instituten die de klant centraal stellen en die als een gelijkwaardige partner benaderen. De opgaven hebben betrekking op transformatie van bestaande gebouwen en de ontwikkeling van nieuwbouwprojecten.

Remake ONDERZOEKT woonwensen van gebruikers en gebruikersgroepen. Wij hebben hiervoor een eigen methodiek ontwikkelt die beeldend en laagdrempelig is. De kracht van de methodiek is dat die op veel vraagstukken toepasbaar is.

Remake ADVISEERT groepen gebruikers die zelf een initiatief willen ontwikkelen en wij adviseren opdrachtgevers hoe eindgebruikers kunnen worden betrokken bij een ontwikkeling en formuleren daarvoor passende strategieĆ«n en processen. Wij begeleiden en adviseren groepen en opdrachtgevers van ontwerp tot en met de realisatie over fysieke en sociale duurzaamheid, we stellen ruimtelijke en technische programma’s van eisen op en coƶrdineren en integreren adviezen van derden.

Onze aanpak heeft als doel om de eindgebruikers op een actieve manier te betrekken bij het ontwerpproces en de inrichting van hun directe woon- en leefomgeving. Remake wil zo met de gebruikers en stakeholders van een gebied de fysieke, economische en sociale aspecten van de opgaven met elkaar verbinden. Wij streven op deze wijze een structureel duurzame leefomgeving en samenleving na.

Expertise:

(sinds 2002) Wij doen onderzoek naar Community Architecture en hebben daarover gepubliceerd in het boek ‘Community Architecture in Nederland: 2012; uitgeverij Thoth.
Dit heeft geleid tot een specialisatie in gebruikers gestuurd ontwerpen en interactieve ontwerpprocessen op het gebied van architectuur, leefomgeving en interieur.
Daarbij richten wij ons tevens op:
Duurzaamheid (fysieke en sociale duurzaamheid)
Ketenintegratie (integratie van de bouwkolom)
BIM (Building Information Model)