,

Zorgcentrum
De ‘Dame’

2032_1

2006_Nederland, Utrecht

Zorgcentrum “de Dame” in Zuilen is een nieuw complex waarvoor wij gevraagd zijn de semipublieke ruimten in te richten. Deze ruimten zijn de entree, een binnenstraat en een dagbestedingsruimte. Ook mochten wij het ontwerp maken voor de artsenpraktijk (HOED) in het complex en de inrichting daarvoor. Daardoor konden wij de functionaliteit en sfeer laten samenvallen. Met de artsen en werknemers is een workshop gedaan. Gezamenlijk zijn de uitgangspunten voor het ontwerp bepaald. Er is met kleur onderscheidt aangebracht tussen de verschillende ruimten. Hierdoor is structuur, sfeer en afwisseling gebracht in het gebouw. De meubels van gelakt MDF en de donkerbruine vloerbekleding zijn de achtergrond voor dit kleuren palet. Van de meubels zijn de buro’s, de balie en de kastwand achter de balie door Remake ontworpen. Er is een praktijk ontstaan waar zowel de bezoekers als de werknemers zich prettig voelen.

IMG_0456
IMG_0444
IMG_0442
hap-balie