,

Eindelijk een nieuw plein

IMG_0903

2009_Nederland, Haarlem

Met een gemengde groep van veertien Nederlandse, Marokkaanse en Turkse bewoners is onze methodiek toegepast voor het ontwerpen van de inrichting van een buurtplein in de professorenbuurt in Haarlem. Onder begeleiding van FORUM, Instituut voor multiculturele ontwikkeling en Remake hebben de bewoners in elf bijeenkomsten de wensen vastgelegd en ontwerpvoorstellen geproduceerd. Het vertrouwen van de deelnemers in eigen kunnen was zichtbaar bij de presentatiebijeenkomst waar het eindvoorstel door hen werd toegelicht. Het ontwerp is verder uitgewerkt met woningbouwvereniging PréWonen en  Welzijnsorganisatie Stichting Dock en het resultaat daarvan is inmiddels gerealiseerd door de gemeente Haarlem. Het participatietraject heeft de buurtbewoners, woningcorporatie, gemeente en andere professionals dichter bij elkaar gebracht. Monique Vekemans van het buurtcomité: “In 2006 hebben we onze dromen voor dit plein gepresenteerd. Nu is dan eindelijk onze droom uitgekomen. Als ik nu uit mijn raam kijk, zie ik een ruim en mooi plein.”