, , ,

Monumentale Loft
in voormalige school

loft-1

2003_Nederland, Utrecht

Transformatie van een schoollokaal in de voormalige grafische school en het gemeentelijk monument aan de Jutphaseweg te Utrecht tot woonruimte. Deze ruimte heeft een oppervlakte van 160m2 en een hoogte van vijf meter, gedeeltelijk voorzien van een tussenverdieping met twee slaapkamers en een badkamer. De woonruimten zijn door een trap en hellingbaan met elkaar verbonden.  De route begint in de woonkamer en eindigt in de badkamer met een zicht op de jacuzziruimte, welke is ingebouwd in een nevenruimte. De begane grond is een open ruimte met doorkijkjes naar de bovengelegen ruimten, de entree, de jacuzziruimte en naar het gemeenschappelijke binnenterrein. In de monumentale school verrast de loft met industriële materialen zoals gegalvaniseerd staal, een betonvloer met vloerverwarming, een glazen keuken en een jacuzziruimte over de volle hoogte van het appartement. Ons ontwerp voor de glazen keuken over de volledige breedte van het voormalige schoollokaal en het kookeiland maken het beeld compleet.

loft4kopie
loft3
loft6
loft5
loft2