,

Onderzoek woonzorg
complex

T_achterzijde-kopieVoor deze

2009_Nederland, Zwijndrecht

Haalbaarheidsstudie naar de transformatie van een woongebouw en HOED-praktijk naar een woon-zorgcomplex werd intensief samengewerkt met de bestaande en toekomstige gebruikers. De opgave bestond uit het verbeteren van de bestaande routing van het woongebouw, de hoofdentree en de toegankelijkheid van het woongebouw voor de wijk. Ook moest het woongebouw gekoppeld worden aan de vrijstaande HOED-praktijk. Nieuwe voorzieningen voor educatie, buurtrestaurant en kinderopvang komen in een nieuw te realiseren volume dat tussen het woongebouw en een vrijstaande HOED- praktijk is geplaatst. De HOED-praktijk is in oppervlak verdubbeld en gekoppeld aan het woongebouw via het tussenvolume dat zo als schakel functioneert tussen de twee bestaande gebouwen en tussen het complex en de wijk. Het eindresultaat is een totaalconcept voor wonen, zorg en voorzieningen dat tevens een ontmoetingspunt is voor de inwoners van de wijk.

 

Bestaande-toestand-kopie
W_interieur1 kopie
O_zijgevel
O_voorgevel-1
O_BINNENGEVEL
O_achtergevel
1