, , ,

Zorgcentrum Ons Ondiep

 

1

2008_Nederland, Utrecht

In Ondiep hebben de apotheek, de huisartsenpraktijk, de fysiotherapie en het maatschappelijk werk de handen ineengeslagen om van het oude buurthuis (vroeger klooster) een modern gezondheidscentrum te maken. Het eenvoudige vooroorlogse gebouw was zijn oorspronkelijke karakter kwijtgeraakt door verschillende incidentele ingrepen en teruglopend gebruik. Met een aangepast gevelontwerp en een grondige interne verbouwing heeft het gebouw zijn identiteit terug en is het weer het centrum van de wijk. De sobere buitenzijde is in contrast met het kleurrijke en uitgesproken interieur. Twee door Remake ontworpen balies vormen de toegang tot de praktijkruimten. De entree en het trappenhuis is getransformeerd tot een uitnodigende ruimte. De toegankelijkheid is vergroot met een lift. Door een nieuw ventilatiesysteem met warmte terugwinning en door gevel- en dakisolatie is het ook een comfortabel, energiezuinig gebouw geworden. Voor het interieur van de HOED-praktijk en de fysiotherapie hebben wij tevens de werkplekken en de aankleding van de ruimten ontworpen. Ons Ondiep heeft daardoor weer een functie voor de hele wijk.