, ,

Toque-2015

foto 9-achter-webHet cafégedeelte van Toque was aan een Remake toe. De bar nam te veel ruimte in en stond op een plek waar de opdrachtgever eigenlijk ook wel graag zitplekken wilde. Dit werd een nieuw concept; de barbank. Tappen uit de bank. Vanaf de bank is er zicht op de straat. De achterwand is verbeterd. Een aparte ruimte is gemaakt voor de koffiemachine en malers met een daarvoor op maat gemaakte kast. Deze verbindt tevens het cafégedeelte met het restaurantgedeelte. Aan de gevelzijde is de colonnade onderbroken om in de achterwand ook een zitbank te maken, waardoor de bar visueel doorloopt in de wand. Boven deze wand is een groenwand opgenomen, die wordt onderbroken met verlichtingsarmaturen. Het meubilair is geheel vernieuwd. Er zijn vier verschillende zithoogten waardoor er een gevarieerde ruimte onstaat. Met name als het café vol is blijft het daardoor nog steeds een ruimtelijk geheel. De tafels, bar-bank en koffiemeubel zijn uitgevoerd in hergebruikt teakhout. De kunstverlichting is verbeterd en de bestaande hanglampen zijn aan de binnenzijde zilver gespoten.Een nieuw kleurconcept maakt de remake compleet.

Foto 11-achter-web
foto 10-achter-web
foto 8--voor-web
foto 5-voor-web